Hout plezier

Er is geen eenduidige handleiding maar meer plezier in je werk. Dit ligt voor iedereen anders. Wat onderzoek laat zien is dat de onderwerpen hiernaast van invloed zijn voor plezier in het werk. Plezier in het werk laat zien dat medewerkers tot 18% succesvoller zijn, een hogere creativiteit en betere sales tot wel 37% meer verkopen (Harvard Business Review 2012). Hoeveel werkplezier en motivatie hebben jullie medewerkers?

Praktische tips:

    1. Medewerkerstevredenheid? Hoe en wanneer hebben jullie dat het laatst gedaan? Niet, maak een vragenlijst en stuur die eens rond of doe het via interviews.
    2. Bespreek het met je medewerkers, individueel of agendeer het in een teamoverleg. Laat mensen eens scoren op een schaal van 1-10.
    3. Stel open vragen (welke, wat, wanneer, hoe, waardoor, wie) . Hiermee probeer je mensen aan het denken te zetten en meer aan het praten te zetten. Waardoor je elkaar beter gaat begrijpen.
    4. Probeer een oordeel uit te stellen. Ga het niet gelijk invullen vanuit je eigen perspectief maar vraah nog even door.
    5. Eens laten adviseren? Vraag bij houtmooiwerk@sivag.nl naar de mogelijkheden