Nieuws

Hout Mooi Werk event

Terugblik: Hout Mooi Werk event - een middag vol inspiratie en ontdekking

Het was een dag vol inzichten, interactie en inspiratie tijdens het recente Hout Mooi Werk event, dat gericht was op het thema ‘duurzame inzetbaarheid’. Verschillende bedrijven uit de sector kwamen samen om een beter begrip te krijgen van dit onderwerp en om praktische activiteiten te verkennen die ze in hun eigen bedrijven kunnen implementeren.

De dag begon met een boeiende rondleiding door het laboratorium van SHR in Wageningen, waar het event plaatsvond. Maar dit was slechts het begin van een dag vol ontdekkingen. Theatergroep Durven & Doen nam ons op een verrassende reis door de wereld van duurzame inzetbaarheid met behulp van levendige scenario's.

In één van hun scenes, genaamd 'De knieën van John', werd het belang van gezond, veilig en vitaal werken belicht. Hoe kunnen werknemers fysiek veeleisend werk blijven doen tot aan hun pensioen? En hoe kunnen werkgevers dit onderwerp bespreekbaar maken en ondersteuning bieden aan hun medewerkers? Deze vragen werden levendig besproken en onderzocht.

In een andere scene, 'De netwerkborrel Gen Z', werden generatieverschillen op de werkvloer onder de loep genomen. Wat drijft verschillende generaties in hun werk en hoe kunnen organisaties hiermee omgaan? Het publiek werd actief betrokken bij deze interactieve sessie, wat leidde tot boeiende gesprekken en inzichten.

Hout Mooi Werk event

Na een verfrissende pauze werden twee subsessies aangeboden. Trendel Arbodienstverlening & Advies verzorgde een workshop over gezond ouder worden, waarbij deelnemers konden ervaren hoe het is om fysiek ouder te worden. Het gebruik van verzwaringspakken gaf een nieuwe kijk op de uitdagingen die gepaard gaan met veroudering en benadrukte het belang van een gezonde levensstijl op elke leeftijd.

De tweede subsessie, een vitaliteitscheck door Charly Green, bood deelnemers de mogelijkheid om hun eigen vitaliteit te evalueren op verschillende aspecten, zoals slaap, beweging en ontspanning. Dit gaf waardevolle inzichten in persoonlijke verbeterpunten en benadrukte de veelzijdigheid van het thema ‘vitaliteit’.

Na afloop van de activiteiten was er tijd voor een gezamenlijke maaltijd, waar gezonde smoothies en hapjes werden geserveerd, gevolgd door boeiende gesprekken over wat er al wordt gedaan binnen organisaties en wat de toekomst brengt op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De deelnemers keerden huiswaarts met een gevoel van inspiratie en nieuwe inzichten.

Meer weten over de mogelijkheden van dit programma voor jouw bedrijf?
Neem dan contact op met Jeannelle Sneep via
E: j.sneep@wecreateconsulting.com
T: 06-11064845

Het laatste nieuws

Hout Mooi Werk event

14 maart organiseerden we het Hout Mooi Werk event! Er werden verschillende activiteiten georganiseerd om bedrijven uit de sector een beter beeld te geven van het thema duurzame inzetbaarheid en om te laten zien welke activiteiten er mogelijk zijn om zelf aan de slag te gaan in je bedrijf.

In gesprek met Hakwood over HoutMooiWerk

Hakwood, een vooraanstaand familiebedrijf binnen de houtsector, deelt wat ze hebben geleerd op het gebied van HR en talentmanagement. Nicola Kraaijeveld, voorheen werkzaam bij grote bedrijven als Shell en Johnson Controls, koos in 2022 bewust voor Hakwood. Waarom? Omdat ze hier dichter bij de mensen staat en direct betrokken is bij de werkvloer waardoor ze als HR meer impact kan maken en resultaat kan boeken.

Hout Mooi Werk: een unieke kans om je bedrijf te versterken

Na een analyse van de houtsector werd zichtbaar dat fysieke en mentale arbeidsbelasting veel druk oplevert voor medewerkers. Ondanks dat steeds meer bedrijven gebruik maken van robotisering en automatisering. Technieken veranderen zo snel, dat het werk voor medewerkers binnen de toekomst ook heel snel verandert. Waar je eerst nog op een fysieke manier plaatmateriaal tilde, bedien je nu met een tablet een machine. Het werk van vandaag en de toekomst vraagt dus om nieuwe vaardigheden, zodat we de medewerkers in de sector vitaal kunnen houden. Vanuit de sectoranalyse bleek dat de gezondheid van medewerkers binnen de sector onder het landelijk gemiddeld zit. Daarnaast zijn er veel medewerkers die al jaren in de sector werken. Ze zijn doorgestroomd van functie naar functie en hebben nu vaak een leidinggevende functie, terwijl ze daar niet expliciet voor zijn toegerust op het gebied van leiderschap.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?

"*" geeft vereiste velden aan