Nieuws

Hout Mooi Werk event

Terugblik: Hout Mooi Werk event - een middag vol inspiratie en ontdekking

Het was een dag vol inzichten, interactie en inspiratie tijdens het recente Hout Mooi Werk event, dat gericht was op het thema ‘duurzame inzetbaarheid’. Verschillende bedrijven uit de sector kwamen samen om een beter begrip te krijgen van dit onderwerp en om praktische activiteiten te verkennen die ze in hun eigen bedrijven kunnen implementeren.

De dag begon met een boeiende rondleiding door het laboratorium van SHR in Wageningen, waar het event plaatsvond. Maar dit was slechts het begin van een dag vol ontdekkingen. Theatergroep Durven & Doen nam ons op een verrassende reis door de wereld van duurzame inzetbaarheid met behulp van levendige scenario's.

In één van hun scenes, genaamd 'De knieën van John', werd het belang van gezond, veilig en vitaal werken belicht. Hoe kunnen werknemers fysiek veeleisend werk blijven doen tot aan hun pensioen? En hoe kunnen werkgevers dit onderwerp bespreekbaar maken en ondersteuning bieden aan hun medewerkers? Deze vragen werden levendig besproken en onderzocht.

In een andere scene, 'De netwerkborrel Gen Z', werden generatieverschillen op de werkvloer onder de loep genomen. Wat drijft verschillende generaties in hun werk en hoe kunnen organisaties hiermee omgaan? Het publiek werd actief betrokken bij deze interactieve sessie, wat leidde tot boeiende gesprekken en inzichten.

Hout Mooi Werk event

Na een verfrissende pauze werden twee subsessies aangeboden. Trendel Arbodienstverlening & Advies verzorgde een workshop over gezond ouder worden, waarbij deelnemers konden ervaren hoe het is om fysiek ouder te worden. Het gebruik van verzwaringspakken gaf een nieuwe kijk op de uitdagingen die gepaard gaan met veroudering en benadrukte het belang van een gezonde levensstijl op elke leeftijd.

De tweede subsessie, een vitaliteitscheck door Charly Green, bood deelnemers de mogelijkheid om hun eigen vitaliteit te evalueren op verschillende aspecten, zoals slaap, beweging en ontspanning. Dit gaf waardevolle inzichten in persoonlijke verbeterpunten en benadrukte de veelzijdigheid van het thema ‘vitaliteit’.

Na afloop van de activiteiten was er tijd voor een gezamenlijke maaltijd, waar gezonde smoothies en hapjes werden geserveerd, gevolgd door boeiende gesprekken over wat er al wordt gedaan binnen organisaties en wat de toekomst brengt op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De deelnemers keerden huiswaarts met een gevoel van inspiratie en nieuwe inzichten.

Meer weten over de mogelijkheden van dit programma voor jouw bedrijf?
Neem dan contact op met Jeannelle Sneep via
E: j.sneep@wecreateconsulting.com
T: 06-11064845

Het laatste nieuws

Succesverhaal: Duurzame Inzetbaarheid bij Gooskens Hout

Michelle Maas, 26 jaar oud, werkt sinds anderhalf jaar als HR Manager bij Gooskens Hout, een familiebedrijf in de houtsector. Voordat zij bij Gooskens Hout begon, werkte Michelle bij ASML. Bij Gooskens Hout kreeg zij de kans om het HR-beleid vanaf de grond op te zetten, een uitdaging die zij met beide handen heeft aangegrepen.

Investeren in mensen: duurzame inzetbaarheid bij TABS Holland

De hout- en bouwmaterialenbranche is continu in beweging. Bedrijven die willen groeien en concurreren, moeten niet alleen investeren in producten en kennis, maar vooral in hun mensen. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is hierbij cruciaal, iets wat TABS Holland goed begrijpt. Om de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers te vergroten, heeft TABS Holland via het programma Hout Mooi Werk samen met Wecreate verschillende opleidingsprogramma’s opgezet. We spraken met Bas Metten, adviseur leren en ontwikkelen bij TABS Holland, over de aanleiding, impact en resultaten van deze trainingen.

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Voor de Houthandel is in samenwerking met de VVNH gekozen voor de inzet van een extern vertrouwenspersoon (Extern&Vertrouwen) voor medewerkers om hun verhaal te kunnen doen en hulp te krijgen indien zij problemen ervaren op de werkvloer omtrent ongewenst gedrag.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?

"*" geeft vereiste velden aan