Nieuws

Investeren in mensen: duurzame inzetbaarheid bij TABS Holland

Medewerkers als fundament van de organisatie

TABS Holland ziet haar medewerkers als het belangrijkste fundament voor de sterke marktpositie van de organisatie. Mensen kopen namelijk bij mensen," vertelt Bas Metten. "We merkten echter dat er een groeiende behoefte was aan gerichte ontwikkelingsprogramma's om de duurzame inzetbaarheid van ons personeel te waarborgen. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. We willen hen helpen niet alleen hun werk goed te doen, maar zich ook gezond en gelukkig te voelen in hun rol." Daarom heeft TABS Holland ingezet op trainingen die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, gezondheid en communicatieve vaardigheden.

Positieve veranderingen en enthousiasme

De trainingen hadden een duidelijke positieve impact. "We zagen aan het aantal aanmeldingen dat er een sterke behoefte was aan deze programma's," aldus Bas. De trainingen, verzorgd door Wecreate, varieerden van workshops over persoonlijke ontwikkeling tot sessies gericht op vitaliteit en gezondheid. "Deelnemers gaven aan dat ze zich meer betrokken en gemotiveerd voelden," vertelt Bas.

Nieuwe vaardigheden en inzichten

Dankzij de trainingen hebben de deelnemers niet alleen nieuwe vaardigheden geleerd, maar ook waardevolle inzichten opgedaan. "Veel deelnemers realiseerden zich hoe bepaalde competenties en vaardigheden soms vergeten worden door de drukte van de dag, terwijl ze juist heel belangrijk zijn voor onze bedrijfsresultaten," zegt Bas. Een medewerker vatte het mooi samen: "De training heeft me geholpen om stil te staan bij mijn eigen ontwikkeling en hoe ik mijn werk beter kan doen.”

De samenwerking tussen TABS Holland en de activiteiten die er vanuit het programma Hout Mooi Werk worden aangeboden laten zien dat investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers niet alleen hun persoonlijke ontwikkeling bevordert, maar ook een positieve invloed heeft op de bedrijfsresultaten. "Het is geweldig om te zien hoe onze mensen zich ontwikkelen en groeien," zegt Bas. “Hout Mooi Werk heeft ons geholpen om weer een stap in de goede richting te zetten op het thema duurzame inzetbaarheid.”

Het laatste nieuws

Succesverhaal: Duurzame Inzetbaarheid bij Gooskens Hout

Michelle Maas, 26 jaar oud, werkt sinds anderhalf jaar als HR Manager bij Gooskens Hout, een familiebedrijf in de houtsector. Voordat zij bij Gooskens Hout begon, werkte Michelle bij ASML. Bij Gooskens Hout kreeg zij de kans om het HR-beleid vanaf de grond op te zetten, een uitdaging die zij met beide handen heeft aangegrepen.

Investeren in mensen: duurzame inzetbaarheid bij TABS Holland

De hout- en bouwmaterialenbranche is continu in beweging. Bedrijven die willen groeien en concurreren, moeten niet alleen investeren in producten en kennis, maar vooral in hun mensen. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is hierbij cruciaal, iets wat TABS Holland goed begrijpt. Om de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers te vergroten, heeft TABS Holland via het programma Hout Mooi Werk samen met Wecreate verschillende opleidingsprogramma’s opgezet. We spraken met Bas Metten, adviseur leren en ontwikkelen bij TABS Holland, over de aanleiding, impact en resultaten van deze trainingen.

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Voor de Houthandel is in samenwerking met de VVNH gekozen voor de inzet van een extern vertrouwenspersoon (Extern&Vertrouwen) voor medewerkers om hun verhaal te kunnen doen en hulp te krijgen indien zij problemen ervaren op de werkvloer omtrent ongewenst gedrag.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?

"*" geeft vereiste velden aan