Nieuws

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Voor de Houthandel is in samenwerking met de VVNH gekozen voor de inzet van een extern vertrouwenspersoon (Extern&Vertrouwen) voor medewerkers om hun verhaal te kunnen doen en hulp te krijgen indien zij problemen ervaren op de werkvloer omtrent ongewenst gedrag. Voorbeelden die kunnen spelen op de werkvloer zijn: agressie, pesten, machtsmisbruik, discriminatie, seksuele intimidatie en andere vormen van ongewenst gedrag die de werkomgeving negatief beïnvloeden. In dit artikel vertel ik wat meer over de ondersteuning die ik kan bieden in de houthandel.

Naast de werknemers ben ik er voor werkgevers om hen te adviseren en kennis te delen over psychosociale arbeidsbelasting (PSA); wat je daar als werkgever/leidinggevende aan kunt doen en hoe je zorgt voor een veilige werksfeer voor je personeel.
Hiervoor is tijdelijk een gesubsidieerd project beschikbaar, waarbij voorlichting & workshops vergoed kunnen worden voor je organisatie.
In de Nederland groeit al een tijd de erkenning voor de impact van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) op werknemers, en de rol van extern vertrouwenspersonen wordt steeds belangrijker. PSA omvat stress, intimidatie, pesten en ander ongewenst gedrag op de werkvloer dat de mentale en fysieke gezondheid van werknemers kan schaden.

Als extern vertrouwenspersoon zet ik mij in voor het voorkomen van uitval van medewerkers door PSA. Ik bied een vertrouwelijk luisterend oor en ondersteun werknemers bij het vinden van oplossingen voor hun problemen op de werkvloer. Bij voorkeur en indien (nog) mogelijk zoeken we daarbij samen naar informele oplossingen: op die manier voorkom je vaak escalatie.

Als extern vertrouwenspersoon wil ik bijdragen aan een gezond werkklimaat door mensen te begeleiden bij problemen die zij op PSA (Psychosociale Arbeidsbelasting) gebied ervaren en waarvoor zij behoefte hebben aan een sparringpartner. Bekijk mijn websites www.externvertrouwen.com & www.berhr.nl voor meer informatie over mijn diensten & overige actuele informatie.

Het laatste nieuws

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Voor de Houthandel is in samenwerking met de VVNH gekozen voor de inzet van een extern vertrouwenspersoon (Extern&Vertrouwen) voor medewerkers om hun verhaal te kunnen doen en hulp te krijgen indien zij problemen ervaren op de werkvloer omtrent ongewenst gedrag.

Hout Mooi Werk event

14 maart organiseerden we het Hout Mooi Werk event! Er werden verschillende activiteiten georganiseerd om bedrijven uit de sector een beter beeld te geven van het thema duurzame inzetbaarheid en om te laten zien welke activiteiten er mogelijk zijn om zelf aan de slag te gaan in je bedrijf.

In gesprek met Hakwood over HoutMooiWerk

Hakwood, een vooraanstaand familiebedrijf binnen de houtsector, deelt wat ze hebben geleerd op het gebied van HR en talentmanagement. Nicola Kraaijeveld, voorheen werkzaam bij grote bedrijven als Shell en Johnson Controls, koos in 2022 bewust voor Hakwood. Waarom? Omdat ze hier dichter bij de mensen staat en direct betrokken is bij de werkvloer waardoor ze als HR meer impact kan maken en resultaat kan boeken.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?

"*" geeft vereiste velden aan