Nieuws

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Voor de Houthandel is in samenwerking met de VVNH gekozen voor de inzet van een extern vertrouwenspersoon (Extern&Vertrouwen) voor medewerkers om hun verhaal te kunnen doen en hulp te krijgen indien zij problemen ervaren op de werkvloer omtrent ongewenst gedrag. Voorbeelden die kunnen spelen op de werkvloer zijn: agressie, pesten, machtsmisbruik, discriminatie, seksuele intimidatie en andere vormen van ongewenst gedrag die de werkomgeving negatief beïnvloeden. In dit artikel vertel ik wat meer over de ondersteuning die ik kan bieden in de houthandel.

Naast de werknemers ben ik er voor werkgevers om hen te adviseren en kennis te delen over psychosociale arbeidsbelasting (PSA); wat je daar als werkgever/leidinggevende aan kunt doen en hoe je zorgt voor een veilige werksfeer voor je personeel.
Hiervoor is tijdelijk een gesubsidieerd project beschikbaar, waarbij voorlichting & workshops vergoed kunnen worden voor je organisatie.
In de Nederland groeit al een tijd de erkenning voor de impact van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) op werknemers, en de rol van extern vertrouwenspersonen wordt steeds belangrijker. PSA omvat stress, intimidatie, pesten en ander ongewenst gedrag op de werkvloer dat de mentale en fysieke gezondheid van werknemers kan schaden.

Als extern vertrouwenspersoon zet ik mij in voor het voorkomen van uitval van medewerkers door PSA. Ik bied een vertrouwelijk luisterend oor en ondersteun werknemers bij het vinden van oplossingen voor hun problemen op de werkvloer. Bij voorkeur en indien (nog) mogelijk zoeken we daarbij samen naar informele oplossingen: op die manier voorkom je vaak escalatie.

Als extern vertrouwenspersoon wil ik bijdragen aan een gezond werkklimaat door mensen te begeleiden bij problemen die zij op PSA (Psychosociale Arbeidsbelasting) gebied ervaren en waarvoor zij behoefte hebben aan een sparringpartner. Bekijk mijn websites www.externvertrouwen.com & www.berhr.nl voor meer informatie over mijn diensten & overige actuele informatie.

Het laatste nieuws

Succesverhaal: Duurzame Inzetbaarheid bij Gooskens Hout

Michelle Maas, 26 jaar oud, werkt sinds anderhalf jaar als HR Manager bij Gooskens Hout, een familiebedrijf in de houtsector. Voordat zij bij Gooskens Hout begon, werkte Michelle bij ASML. Bij Gooskens Hout kreeg zij de kans om het HR-beleid vanaf de grond op te zetten, een uitdaging die zij met beide handen heeft aangegrepen.

Investeren in mensen: duurzame inzetbaarheid bij TABS Holland

De hout- en bouwmaterialenbranche is continu in beweging. Bedrijven die willen groeien en concurreren, moeten niet alleen investeren in producten en kennis, maar vooral in hun mensen. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is hierbij cruciaal, iets wat TABS Holland goed begrijpt. Om de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers te vergroten, heeft TABS Holland via het programma Hout Mooi Werk samen met Wecreate verschillende opleidingsprogramma’s opgezet. We spraken met Bas Metten, adviseur leren en ontwikkelen bij TABS Holland, over de aanleiding, impact en resultaten van deze trainingen.

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Voor de Houthandel is in samenwerking met de VVNH gekozen voor de inzet van een extern vertrouwenspersoon (Extern&Vertrouwen) voor medewerkers om hun verhaal te kunnen doen en hulp te krijgen indien zij problemen ervaren op de werkvloer omtrent ongewenst gedrag.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?

"*" geeft vereiste velden aan