Nieuws

Succesverhaal: Duurzame Inzetbaarheid bij Gooskens Hout

Deelname aan het programma Hout Mooi Werk

Gooskens Hout heeft via het programma Hout Mooi Werk diverse trajecten afgenomen om de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers te vergroten. Een van de belangrijkste initiatieven is de vitaliteitscheck via Niped. Deze healthcheck biedt medewerkers inzicht in hun mentale en fysieke gezondheid en geeft de organisatie een geanonimiseerde analyse van de algehele gezondheid van hun werknemers.

Personal coaching voor alle medewerkers

Daarnaast biedt Gooskens Hout personal coaching aan voor alle medewerkers. Dit omvat sportactiviteiten op de werkplek, individuele coaching op het gebied van voeding en fysieke gezondheid, evenals metingen en wegingen. Het programma wordt breed ingezet en is beschikbaar voor alle 200 medewerkers verspreid over drie vestigingen. Wekelijks komt er een personal trainer langs om sportlessen te geven, zoals circuittraining en boksen. Medewerkers kunnen voorafgaand aan de trainingen ook wegen en voedingsadvies krijgen. Het bedrijf vergoedt bovendien het uur sporten, wat plaatsvindt van kwart over vier tot kwart over vijf.

Faciliteer maar respecteer grenzen

Michelle merkt op dat sporten en voeding gevoelige onderwerpen kunnen zijn. Hoewel Gooskens Hout faciliteert en stimuleert, respecteren zij de persoonlijke grenzen van hun medewerkers. De healthchecks zijn dan ook volledig vrijwillig. De sportlessen bieden een laagdrempelige manier voor medewerkers om generaties te overbruggen en elkaar te motiveren.*-*-

De cultuur van Gooskens Hout en aanvullende programma's

Gooskens Hout kenmerkt zich door een sterke familiecultuur. De directie zet het personeel en de medewerkers altijd op de eerste plaats, wat hen het belangrijkste kapitaal van het bedrijf maakt. Naast de fysieke gezondheid, wordt er ook aandacht besteed aan mentale vitaliteit, bijvoorbeeld door budgetcoaching en pensioenadvies. Hoewel sommige
onderwerpen gevoelig kunnen liggen, zoals financiële coaching, biedt het bedrijf deze diensten kosteloos aan zonder inzage in de persoonlijke gegevens van de medewerkers.

Impact van de trajecten

De impact van deze trajecten is duidelijk zichtbaar. Medewerkers waarderen het dat ze iets extra’s ontvangen, niet alleen als werknemer maar ook als mens. Door te investeren in zowel mentale als fysieke gezondheid, laat Gooskens Hout zien dat zij hun medewerkers als complete personen zien. De brede analyses en de healthchecks bieden niet alleen inzicht voor de medewerkers zelf, maar dienen ook als een datagedreven kompas voor de organisatie om verdere stappen te zetten. De resultaten van deze analyses worden gebruikt om de HR-visie te versterken en om gaten in het huidige beleid aan te pakken.

Tips voor andere bedrijven die werk willen maken van Duurzame Inzetbaarheid

1. Draagvlak creëren:

Het kost tijd en energie om draagvlak te creëren binnen de organisatie. Zoek naar lokale oplossingen voor programma's, maar zorg voor structurele inbedding als thema of binnen een functie of activiteit.

2. Duurzaamheid van het programma:

Eenmalige initiatieven zijn niet voldoende voor de lange termijn. Zorg ervoor dat het programma continuïteit heeft en geïntegreerd is in de bedrijfsvoering.


Het succesverhaal van Gooskens Hout laat zien hoe het investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers leidt tot een positieve werkomgeving en gemotiveerd personeel. Door een combinatie van healthchecks, personal coaching en sportactiviteiten biedt het bedrijf hun medewerkers niet alleen een gezonde werkplek, maar ook een plek waar ze zich gewaardeerd voelen als mens.

Het laatste nieuws

Succesverhaal: Duurzame Inzetbaarheid bij Gooskens Hout

Michelle Maas, 26 jaar oud, werkt sinds anderhalf jaar als HR Manager bij Gooskens Hout, een familiebedrijf in de houtsector. Voordat zij bij Gooskens Hout begon, werkte Michelle bij ASML. Bij Gooskens Hout kreeg zij de kans om het HR-beleid vanaf de grond op te zetten, een uitdaging die zij met beide handen heeft aangegrepen.

Investeren in mensen: duurzame inzetbaarheid bij TABS Holland

De hout- en bouwmaterialenbranche is continu in beweging. Bedrijven die willen groeien en concurreren, moeten niet alleen investeren in producten en kennis, maar vooral in hun mensen. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is hierbij cruciaal, iets wat TABS Holland goed begrijpt. Om de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers te vergroten, heeft TABS Holland via het programma Hout Mooi Werk samen met Wecreate verschillende opleidingsprogramma’s opgezet. We spraken met Bas Metten, adviseur leren en ontwikkelen bij TABS Holland, over de aanleiding, impact en resultaten van deze trainingen.

Extern vertrouwenspersoon in de Houthandel: preventie van Psychosociale Arbeidsbelasting

Voor de Houthandel is in samenwerking met de VVNH gekozen voor de inzet van een extern vertrouwenspersoon (Extern&Vertrouwen) voor medewerkers om hun verhaal te kunnen doen en hulp te krijgen indien zij problemen ervaren op de werkvloer omtrent ongewenst gedrag.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?

"*" geeft vereiste velden aan